Entrada

BENVINGUTS AL MEU BLOGGER

dimarts, 21 de febrer del 2012

El pingüí

Els pingüins australs són un grup d'espècies d'ocells no voladors que habiten l'hemisferi sud. Contràriament a la creença popular, els pingüins no habiten únicament en climes freds. Moltes espècies de pingüins habiten fins a les illes Galàpagos. La majoria dels pingüins s'alimenten de krill, peix, calamars i altres criatures marines que capturen en les seves immersions submarines. L'espècie més gran és el pingüí emperador: els adults tenen una alçada mitjana de 1,1 metres i pesen 30 o més quilograms. L'espècie més petita és el pingüí blau nan, el qual posseeix típicament una alçada d'entre 35 i 40 centímetres i pesen al voltant d'1 quilogram.

El coala

El Coala és un mamífer marsupial que habita en els arbres d'Austràlia. El coala mesura entre 61 i 85 cm i pesa entre 4 i 14 kg. La mida del cos i les proporcions d'un animal adult depenen de l'edat, el gènere, l'alimentació i la regió. Els coales que habiten en climes menys càlids són generalment més grans i tenen el pelatge més fosc i espès que aquells que viuen en climes més càlids. Malgrat aquestes adaptacions generals, hi ha també excepcions. Els coales s'alimenten gairebé exclusivament de fulles i crostes, així com dels fruits de l'eucaliptus.

El conill nan

És un lagomorf com les llebres. Són animals afectuosos, intel·ligents, nets, que no fan olor, fàcils de mantenir, petits, ideals com a mascotes, no són perillosos ni agressius, però sí espantadissos i una mica porucs. El pes oscil·la entre 800 i 1.800 grams. L'esperança de vida és de 8-10 anys, però per assolir-la és precís aportar-los una correcta alimentació i cures.

El tucà de pit blanc

El Tucà de pit blanc és una espècie amazónica de tucà que mesura a prop de 55 cm de largura i posseeix bec vermell o negre amb la base de la maxila i el cúlmen grocs. Fa 53 a 61 cm de longitud i pesa en mitjana 600 g. El bec té entre 14 i 18 cm de llarg. Tots dos sexes amb les plomes negres a la part superior i amb la part alta de la cua de color groguenc o blanc; bec amb una tira al cim de color verd i groc, base groga per sobre, blau per sota amb una banda negra i prima; línia vermella que voreja la boca; àrea facial verd i blau o blau; òrbita més fosca a violeta; iris cafè. La femella posseeix un bec més curt que el del mascle.

El llangardaix ocel·lat

El llangardaix ocel·lat, llangardaix comú o llargandaix és un rèptil de la família dels lacèrtids. És un llangardaix de mida molt gran. Pot arribar a superar els 24 cm entre el cap i la cloaca i els 70 cm de longitud total. El cos és robust amb el cap gros i ample. Els mascles són més grans que les femelles, amb el cap, les extremitats i la cua més desenvolupades. També presenten porus femorals més grans. D'aquests, emana certa substància amb una olor característica que serveix per marcar el territori.
És de color verd o bru, amb ocels blaus als costats del cos.

dilluns, 20 de febrer del 2012

L'ànec mandarí

L'ànec mandarí és una espècie d'ocell anseriforme de la família Anatidae originària de la Xina, Japó i Sibèria. Dotada de colors vius, ha estat introduïda a diversos punts d'Europa i és molt apreciada per la seva bellesa. De constitució robusta i elegant, pot arribar a amidar fins a 45 com de longitud. Presenta un notori dimorfisme sexual. Els mascles només s'assemblen a les femelles quan estan protegits pel plomatge d'eclipsi.

La granota blava

La granota fletxa blava (Dendrobates azureus) és una granota de la familia Dendrobatidae, viu en el sud de Surinam, en la sabana de Sipaliwini i pot també ser vista al llargo de les fronteres del país veinat, Brasil, a altituts d'entre els 300 i els 400 metres sobre el nivell del mar.

L'eriçó

L'eriçó comú, és un mamífer insectívor que té tot el cos amb excepció del ventre recobert de pues. El seu aspecte és aplanat, massís, arrodonit i pesant. Pesa al voltant de 400 - 1200 g i fa una llargada total d'entre 23 i 30 cm. La cua fa de dos a quatre cm. Sembla no tenir coll i els seus ulls sont sortints, molt foscos i petits i les orelles, arrodonides i curtes, no arriben a tenir la distància que té entre l'ull i el mussell que és punxegut i queden parcialment amagades pel pèl.


El dofí.

El dofí és un mamífer aquàtic de l'ordre dels cetacis, que també inclou les balenes i marsopes. Els dofins mengen en un dia una quantitat d'aliment equivalent a un terç del seu pes. S'alimenten bàsicament de peixos i calamars que agafen amb les seves dents còniques i esmolades. També mengen gambes, crancs i pops. Aquests animals utilitzen un sistema de comunicació, basat en l'emissió de sons anomenats "clics", que no només utilitzen per a caçar sinó també per a conèixer als seus companys, detectar depredadors, orientar-se en mar obert, etc.

L'ós panda.

L'ós panda gegant és un animal gran, que s'assembla a un ós, amb pelatge blanc, llarg, dens i d'aspecte llanós, i amb les potes, les espatlles, les orelles i la zona dels ulls negres. La cua és ampla i curta. L'ós panda és un animal de complexió robusta que medeix 1.80 m de longitud, la cua és només un monyó i pesa al voltant de 135 kg.

Fauna africana.